Nu skal I møde Oliver. Oliver er min IT-mand og står bag min hjemmeside og alle de teknikaliteter, der ligger bag sådan én, for IT er mildt sagt ikke min spidskompetence! Oliver er en ung mand på 19 år, der åbnede sin egen virksomhed for ca. 1½ år siden. Virksomheden tilbyder support og konsulentvirksomhed på IT-området, og har fået stor succes på kort tid. Oliver styrer det hele med en selvfølgelighed og selvsikkerhed, som havde han aldrig lavet andet. Men sådan har det ikke altid været…

Oliver blev erklæret ikke-uddannelsesparat i 9. klasse. På trods af at han var både punktlig, flittig og socialt velfungerende, mente man, at hans ordblindhed ville forhindre ham i at kunne gennemføre en gymnasial uddannelse. At han var ordblind, kom hverken bag på ham eller skolen, men alligevel var der tilsyneladende ingen hjælp at hente. Dybt frustreret og desillusioneret over systemet, søgte Oliver med lys og lygte hjælp andetsteds fra. Ad omveje endte han hos mig, og efter 1½ times vejledning havde vi sammen fundet en alternativ plan, der kunne tilfredsstille både Olivers mål og ambitioner.

Oliver vidste nemlig, at han ville åbne sit eget IT-firma, og det der med IT havde han godt styr på, men manglede viden om at oprette og drive sin egen virksomhed. Fra mit perspektiv lå løsningen lige for: med en EUX Business ville han få både praktisk erfaring med virksomhedsdelen og gymnasiale fag, der kunne understøtte hans faglige udvikling og indsigt. Undervejs kunne han desuden understøttes med al den hjælp til ordblinde, der ligger i SPS-ordningen. Der var aldrig nogen, der havde fortalt Oliver om hverken EUX eller mulighederne for støtte og ej heller forsøgt at hjælpe ham med at lægge andre planer for at nå målet.

I dag har Oliver for længst gennemført sin EUX og er, som sagt, også kommet godt i gang som iværksætter. Fra mit perspektiv var der aldrig tvivl om, at han ville ’blive til noget’, og jeg kan undre mig over, hvordan man rundt omkring arbejder (eller ikke arbejder) med parathedsvurderingen, der burde være et værktøj til at identificere de, der vil få svært ved at opnå deres mål og drømme, og hjælpe dem med det. Der er altid en vej, hvis man virkelig vil, og vil arbejde får at nå sine mål, og jeg er så glad for at Oliver kiggede forbi den dag, og for at jeg nu kan få lov til at følge ham på tætteste hold realisere sine drømme.